Котенца за продажба

Ако се интересувате от нашите котенца и желаете да бъдете включени в списъка с чакащи, моля не се колебайте да се обадите или пишете!!!
Ние сме малък развъдник само с едно -две котила годишно. Много често котенцата ни са запзени предварително и нямаме възможност да ви предложим лист със свободни котенца от които да изберете. Също така не приемеме депозит предварително, но ще сме повече от щастливи да ви държим във връзка и да ви информираме за новите планове и очаквания. Ако нямаме котенца в момента, а вие не можете да чакате дълго, ще се опитаме да предложим коте от други развъдници на които имаме доверие, само попитайте!

Котенцата за домашен любимец напускат развъднка след навършване на 12 седмична възраст, със всички необходими ваксини, обезпаразитяване, кастрация, регистрация в ТИКА, микро чип, здравен сертификат, международен ветеринарен паспорт, договор, родословие.

If you are interested in reserving a kitten from our litters please e-mail us:


Available:

SEAL POINT MITTED
FEMALE
SHOW POTENTIAL

BLUE POINT MITTED
FEMALE
SHOW POTENTIAL

BLUE POINT LYNX
1.5 Y FEMALE
SHOW/NEUTERED

Много хора, идвайки у дома да видят котенцата ни, изразяват интерес в отглеждането на Чистокръвни, Родословни котки. Те твърдят, че развъждането на котки е лесна работа, която всеки може да свърши, докато ние, които имаме регистрирани развъдници и обичаме това, което правим, знаем как стоят нещата. 3а тези, които сега навлизат, е важно да знаят истината за развъждането.
Това е скъпо хоби, което отнема много време и работа. Няма доходи в отглеждането на котки. Това е простата истина.
Развъждането на животни, никога не трябва да се взима с лека ръка. Това е поемане на голяма отговорност.
Всеки развъдниk трябва да се увери в правилната селекция на котенцата, да, вие също искате да се уверете, че котенцата са здрави и добре гледани. Понякога това ще означава, че дадена котка не става за разплод и трябва да й се намери дом като домашен любимец и се налага да се разделиш с любима котка, само защото е открит проблем при развъждането й. Не искам хората да си мислят, че не ни е тъжно, когато загубим много обичащ домашен любимец, твърде рано, Ho Понякога просто дадена котка не е добър родител или пък котаракът маркира, а това се предава на бъдещите поколения.
Всеки селекционер трябва да работи за целите на запазването на породата/породите с които работи. Трябва винаги да се стреми към по-добро, към изкореняването на здравословни проблеми, запазване на темперамента и развъждане максимало близо до Идеалния Стандарт през цялото време.
Доказателствата на селекционера, че прави правилен подбор са, освен в щастливите собственици на домашни любимци, но и основно в изложбената зала. Един селекционер, който не води своите котки по изложби, не мисли сериозно за развъждането. Именно на изложбите се рзбира дали котката е за развъждане и дали отговаря на стандарта на породата. Много е лесно развъдник да получи „слепи котила”, на които не забележат, че котките им започват да се движат далеч от стандартите по външен вид, размер и темперамент.